Wie is Karin, uw gids?

Wie is Karin, uw gids?

Enthousiast, gepassioneerd en klantvriendelijk

Als jong meisje kwam ik vanuit de 'stille Kempen', naar de grote stad Antwerpen om te studeren. Een nieuwe wereld ging voor mij open, ik heb kansen gekregen, ik leerde de stad van binnenuit kennen, ... kortom ik werd verliefd op Antwerpen! Mijn liefde voor Antwerpen is sindsdien alleen nog toegenomen: ik kwam er wonen, leven en genieten!

Maar de Kempen zit me in het DNA. Kempenaars herkennen elkaar aan de taal, de woorden, de tongval. Ondanks het feit dat ik al een tijdje in Antwerpen woon, ben ik fier op mijn geboortestreek. Een klein beetje heimwee naar ‘den buiten’, het avonturen in de natuur, de authenticiteit van de mensen, … hebben ervoor gezorgd dat ik Turnhout nooit helemaal heb verlaten.

In 2016 volgde ik de basisopleiding voor gidsen /reisleiders om eindelijk van mijn hobby en mijn passie mijn beroep te kunnen maken. In januari 2018 startte ik met de opleiding regiogids Turnhout. Een stille droom werd eindelijk werkelijkheid: Naast mijn loopbaan in het onderwijs, ben ik nu zelfstandig stadsgids in Antwerpen en in Turnhout.

Mijn rondleidingen zijn geen saaie geschiedenislessen, want daarvoor hoef je niet uit je zetel te komen. Interactief, vanuit de leefwereld van de bezoekers, met kleine anekdotes en fait-divers probeer ik elke wandeling om te vormen tot een echte belevenis.

Mijn enthousiasme, passie en klantvriendelijkheid zijn mijn grootste troeven die ik, zowel in het voorbereiden als bij het gidsen zelf, probeer uit te spelen. Mijn bezoekers spelen een bepalende rol, daarom is geen enkele wandeling hetzelfde. Dat houdt het gidsen zelf boeiend.

Mijn grootste wens is dat uw bezoek aan Antwerpen of Turnhout een herinnering mag worden voor het leven, waarvan je iets hebt opgestoken, een wow-moment!

Enkele getuigenissen:

“Wil je iets leren over Antwerpen? Wil je iets beleven in Antwerpen? Karin is de gastvrouw die U meeneemt op avontuur. Een aanrader!” Luc, uit Antwerpen."

“De sfeer zat er goed in. Het was een mooie vrijdagavond”, Aman, uit Antwerpen."